Help als vrijwilliger met koken

Ben jij dol op koken of gun jij anderen ook een fijne maaltijd?

Je hoeft geen sterrenkok zijn om als kook vrijwilliger aan de slag te gaan. Je kunt mensen al met iets heel kleins helpen: het doorbellen van maaltijdenaanbod als je niet zo goed kunt omgaan met de computer, een maaltijd koken of serveren op een vaste dag per week of het langs brengen van een maaltijd als iemand niet goed ter been is. En natuurlijk hoort daar ook een gezellig babbeltje bij. Want samen ontbijten, lunchen of dineren is heel gezellig!

Hieronder vind je de actuele vragen over koken en maaltijden in Rotterdam en omgeving. Of lees verder voor meer info:

Waarom is vrijwillige hulp voor koken en maaltijden nodig?

Door omstandigheden zoals ziekte of een ongeluk kunnen de basis dingen in het leven van iemand ineens moeilijk worden. Zoals koken of boodschappen doen voor de maaltijd. Daarnaast is eten een sociale aangelegenheid. Altijd alleen eten is niet leuk. Omdat iedereen eet, kun je het heel gemakkelijk samen doen! Zo hoeft vrijwilligerswerk helemaal niet extra tijd te kosten. Lijkt het jou leuk kookvrijwilliger in Rotterdam te worden? Meld je aan als vrijwilliger of bekijk de vragen hieronder.

Heb je zelf vrijwillige kookhulp of hulp met de maaltijden nodig?

Op Rotterdammersvoorelkaar vind je vrijwilligers die je graag willen helpen. Plaats een vraag op ons platform en laat andere Rotterdammers in jouw buurt weten waarmee ze je kunnen helpen. Ook kun je zelf het aanbod bekijken van mensen die willen helpen met koken en maaltijden verzorgen. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt.

Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Rotterdammersvoorelkaar.

Vorige 1 2