Huiswerkbegeleiding vrijwilliger

Wil jij je kennis en kunde graag delen? Helpen met het huiswerk van een scholier zodat school een stukje leuker wordt?

Van wiskunde, natuurkunde en biologie tot maatschappijleer, economie, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Van 'gewoon' huiswerk tot toetsen en SO's. Maar ook plannen, structureren of het uitdenken van een strategie zijn onderdeel van huiswerkbegeleiding. Zelfs taalmaatjes vallen hieronder. Kortom: huiswerkbegeleiding is super divers en uitdagend. Vind jij het leuk om een leerling of student bijles te geven of te begeleiden met zijn of haar huiswerk? Dan vind je hier alle vragen in Rotterdam. Bijkomend voordeel: je frist je eigen vakkennis ook meteen op!

Hieronder zie je de actuele vragen over huiswerkbegeleiding in Rotterdam. Of lees verder voor meer info:

Waarom is vrijwillige huiswerk hulp nodig?

Veel scholieren maken wel eens een periode door waarin het niet zo lekker loopt op school. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om zich te concentreren, de lesstof niet helemaal begrijpen of last hebben van faalangst. Wat de reden voor achterblijvende studieresultaten ook is: huiswerkbegeleiding kan uitkomst bieden. Huiswerkbegeleiding helpt studenten en leerlingen in een fijn studieritme te komen en zorgt ervoor dat ze niet meer achterlopen met huiswerk. Ze zien hun resultaten verbeteren en krijgen zo weer vertrouwen en plezier in het leren. En, niet onbelangrijk: ze houden tijd over voor de nodige ontspanning.

Enthousiast geworden maar kun je nu geen leuke of passende vraag vinden? Meld je aan als vrijwilliger waarbij je aangeeft waar je interesses liggen. Je krijgt vanzelf een e-mail als er nieuwe vragen of vacatures zijn!

Heb je zelf hulp met huiswerk nodig?

Plaats dan een vraag en laat anderen weten waarmee ze jou kunnen helpen. Rotterdammersvoorelkaar is een plek waar heel veel mensen komen die graag willen helpen, dus voel je niet bezwaard. We zijn er voor elkaar! Je kunt ook zelf het aanbod bekijken van mensen die huiswerkbegeleiding aanbieden. Misschien staat er al iemand uit de buurt bij? Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen om uit te leggen wat voor hulp je nodig hebt.

Lukt het plaatsen van een vraag niet? Vraag dan iemand om te helpen of neem contact op met Rotterdammersvoorelkaar.