Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor organisaties

Ben jij betrokken bij een (vrijwilligers)organisatie of vereniging en wil je hulp vragen of aanbieden via Rotterdammersvoorelkaar? Dan kun je gratis hulp vragen en aanbieden namens jouw organisatie of namens een cliënt.

Maak jouw eigen professionele account aan en koppel deze tijdens je registratie aan het profiel van jouw organisatie. Staat deze er niet tussen? Maak dan eenvoudig een profiel voor jouw organisatie aan!

Waarom aanmelden namens mijn organisatie of vereniging?

 • Kom in contact met vrijwilligers uit Rotterdam en omgeving
 • Bied de diensten van jouw organisatie aan
 • Vind vrijwilligers voor cliënten
Door je aan te melden met een professioneel account zet je jouw organisatie of vereniging op de sociale kaart. Je vergroot hiermee de bekendheid van jouw organisatie in en rond Rotterdam!

Maak een account aan op Rotterdammersvoorelkaar


Tips voor het formuleren van een hulpvraag

Wil je gelijk een hulpvraag of vacature plaatsen voor jouw organisatie? Dan hebben wij een aantal tips voor je!
 • Laat de titel eruit springen, maak het persoonlijk en concreet. Een goede titel maakt iemand nieuwsgierig en laat zien waar de vraag om gaat. Dit zorgt voor meer reacties!
 • Maak duidelijk wat je van een vrijwilliger verwacht: hoe vaak, hoe lang, wanneer? Als iemand meteen aan jouw vraag kan zien dat het in zijn of haar week past, wordt het makkelijker voor diegene om te reageren. Niemand wil graag eerst 'ja' zeggen en daarna toch 'nee'. Door heel duidelijk te zijn in je vraag voorkom je teleurstelling bij jou en de ander.
 • Op Rotterdammersvoorelkaar staan bijna 5000 vrijwilligers geregistreerd. We hebben meer aanbod voor eenmalige klussen dan er eenmalige vragen op staan. Kan jullie vraag ook gesplitst worden in meerdere eenmalige vragen? Wellicht is de hulpvraag zo gemakkelijker op te lossen!
 • Gaat het om een eenmalige vraag of evenement? Zet dan de datum in de titel. Zo zien gebruikers in één oogopslag over welke dag het gaat.
 • Sommige vrijwilligers reageren op algemene vragen, anderen juist op concrete oproepen. We raden daarom aan losse vragen ook apart te plaatsen.
 • Probeer de tekst kort en bondig te houden. Mensen haken af bij lange lappen tekst. Je kunt eventuele algemene informatie bij het organisatieprofiel zetten in plaats van in de vraag.
 • We weten uit onderzoek dat 89% van onze gebruikers een gevuld profiel heel belangrijk vindt, dus aan jullie de taak om jullie organisatie zo goed mogelijk op de kaart te zetten!
 • Zoeken jullie maatjes voor cliënten? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet die je kunt inzetten om eerder maatjes te vinden in Rotterdam. Lees de tips hier!

Tips voor het vinden van die ene perfecte vrijwilliger

Ben jij op zoek naar die ene, perfect passende, vrijwilliger? Bekijk dan het filmpje hieronder. Hierin wordt binnen 1 minuut uitgelegd hoe je precies diegene vindt die bij jouw organisatie past!Voor organisaties met cursusaanbod

Heeft jouw organisatie een interessant cursusaanbod waar (andere) vrijwilligers bij aan mogen sluiten? Plaats deze dan ook op Rotterdammersvoorelkaar! Benieuwd welke cursussen al op de website te vinden zijn? Kijk dan op deze pagina!

Lees meer over: