Direct naar de inhoud van deze pagina

Romy - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 30 oktober 2018

Plaats:
Rotterdam
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Het Buurtbedrijf levert een aantal servicediensten, die antwoord geven op hulpvragen van kwetsbare bewoners en thuiswonende ouderen uit Hillegersberg-Schiebroek. Denk bijvoorbeeld aan een boodschappendienst voor ouderen of een maatje voor een eenzame bewoner. Het Buurtbedrijf wordt gerund door inwoners met een uitkering. Zij organiseren de administratieve kant en koppelen (hulp)vraag en het aanbod aan elkaar. Daarnaast voeren ze de daadwerkelijke diensten uit in samenwerking met andere bewoners die zich willen inzetten voor de wijk.

Het Buurtbedrijf Schiebroek is de plek waar bewoners hun eigen talenten ontdekken en zich inzetten voor hun buurt. We dagen mensen uit hun rol in de buurt op te pakken. Elke inwoner uit Hillegersberg-Schiebroek kan bij het Buurtbedrijf terecht voor vrijwilligerswerk. Binnen de servicediensten van het Buurtbedrijf zelf, maar ook voor de vele projecten en organisaties in het hele gebied.

Het Buurtbedrijf is een plek waar verschillende bewoners elkaar ontmoeten. De langdurig werkzoekende uit Schiebroek-Zuid helpt de oudere uit Hillegersberg-Schiebroek met een boodschapje. Door het leveren van deze diensten raken mensen met elkaar in gesprek. Ze leren elkaars leefwereld en normen en waarden beter kennen, dit zorgt voor meer wederzijds begrip en respect.

Het Buurtbedrijf Schiebroek is onderdeel van de Vrijwilligerswinkel

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar

Romy
95% profielsterkte

Aangesloten bij: