Lotte - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 22 augustus 2016

Plaats:
Delfshaven (Rotterdam)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen wij samen met 130 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als Big Brother of Sister wekelijks af met je “Little” om samen wat leuks te ondernemen. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe.

Missie: Alle kinderen in de wereld de mogelijkheid geven hun talent te ontwikkelen met behulp van professioneel begeleide een-op-een mentorrelaties met meetbare uitkomsten.

Visie: Voor alle kinderen is succes in het leven weggelegd.

Verantwoording: We werken samen met ouders/verzorgers, vrijwilligers en instellingen. We vinden het tot onze verantwoordelijkheid behoren dat ieder kind in onze programma's o.a. meer zelfvertrouwen opbouwt, betere vriendschappen creëert en meer uit zichzelf haalt, maar ook risicovol gedrag weet te vermijden en zijn/haar schoolopleiding afrondt.
Mijn ervaring:
Al meer dan honderd jaar zet Big Brothers Big Sisters in Amerika zich in om de perspectieven van kinderen en jongeren te veranderen en hen de mogelijkheid te bieden hun talent te ontwikkelen.

BBBSR is in 1997 opgericht door de gemeente Rotterdam als vernieuwend project binnen het collegeprogramma Opgroeien in Rotterdam. Dit programma had als ambitie om de positie van de jeugd in Rotterdam te versterken. Onder meer door te investeren in experimentele nieuwe vormen om kinderen en jongeren te ondersteunen.

BBBS is in 1904 ontstaan in Amerika. Ernest Coulter, een klerk bij de rechtbank in New York, zag dagelijks kinderen voor de rechter verschijnen die niemand in hun leven hadden die hen hielp bij het aanpakken van hun persoonlijke problemen en behoeftes. Hij zag in dat een betrokken volwassene deze kinderen zou kunnen helpen en deed daarom een oproep aan vrijwilligers. 39 mannen uit een New York City businessclub omarmden dit idee en boden aan zich als vrijwilliger in te zetten. Dit was het begin van de Big Brothers Movement.

In 1912 startte mevrouw William K. Vanderbilt de Big Sisters organisatie.

In 1977 fuseerden de Big Sisters organisatie en de Big Brothers Association tot Big Brothers Big Sisters of America, met op dat moment 357 organisaties over het land verspreid.

Wetenschappelijk onderzoek "Making a Difference, An impact Study of Big Brothers Big Sisters", by Joseph P. Tierney and Jean Baldwin Grossman, gepubliceerd in 1995 toonde de effectiviteit van het BBBS mentoring programma. De vraag naar BBBS mentoring buiten Amerika kwam daardoor op gang. In 1998 werd daarom BBBS International opgericht.

Meer dan 100 jaar later blijft BBBS trouw aan de visie van de oprichter. Tegenwoordig is BBBS in alle 50 staten van de VS gevestigd en zijn er BBBS organisaties in 12 landen wereldwijd.

Meer informatie kunt u vinden op onze website:
www.bbbs-rotterdam.nl

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
 • Lotte is eerder via deze website geholpen
 • Lotte heeft 3 aanbevelingen ontvangen

 • Profielfoto van Rumi

  Aanbeveling van: Rumi

  Ontvangen op: 21-05-2020
  Ik ben nog niet gebeld.
 • Profielfoto van Kathy

  Aanbeveling van: Kathy

  Ontvangen op: 10-08-2018
  Het was een vriendelijke prettig contact. Ik kreeg mail met informatie over de organisatie en bijeenkomst, snelle reactie en belangstelling.
 • Profielfoto van Nellie

  Aanbeveling van: Nellie

  Ontvangen op: 03-10-2017
  Het betreft een organisatie die zeer consciëntieus te werk gaat.
Lotte
100% profielsterkte
Aangesloten bij:
Big Brothers Big Sisters of Rotterdam