Mirjan - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 22 juli 2016

Plaats:
Rotterdam Centrum (Rotterdam)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Ik vind Speelcentrum Weena een wereld plek om te werken. letterlijk door de locatie, midden in het centrum van Rotterdam. Maar nog veel belangrijker de gekleurde mix van bezoekers. Van jong tot oud. Mensen uit verschillende culturen en allemaal met een verschillende achtergrond.

Ik kan in dit werk goed mijn creativiteit en flexibiliteit kwijt. Het is iedere keer weer een uitdaging om aan de wensen en behoeftes van de doelgroep te voldoen. Het schakelen tussen een rustig moment met een klein groepje kinderen en de "chaos" op drukke dagen als je over de hoofden kan lopen is erg leuk.

We werken met een team van ongeveer 35 vrijwilligers. Net als de bezoekers van het speelcentrum een behoorlijke mix van ervaring en mogelijkheden. Het geeft mij een goed gevoel als ik het zelfvertrouwen van mensen kan versterken, als ze in zien dat ze veel meer kunnen dan ze soms denken. Dat je een groep mensen die zo verschillend zijn kan laten samenwerken waarbij ze respect hebben voor elkaar. En iedereen voor elkaar klaar staat.

Ik wil kinderen graag een plek bieden waar ze "veilig" kunnen spelen. waar ze gewoon zichzelf mogen zijn. Beter gezegd "kind mogen "zijn. De ruimte krijgen om zelf keuzes te maken en het recht hebben om zichzelf af en toe te vervelen. In dit tijdperk waar sociaal media een steeds grotere rol speelt is het belangrijk dat kinderen leren samen te spelen , contacten hebben met vriendjes en vriendinnetjes en hun fantasie geprikkeld wordt. Als je vrij buiten kan spelen in je wijk zonder voortdurend toezicht van volwassenen die je steeds corrigeren dan zoek je zelf grenzen op, leer je van je fouten en moet je problemen leren zelf op te lossen. En die ruimte willen we de kinderen ook geven op het Speelcentrum.

Met veel bezoekers groot en klein heb ik inmiddels een vertrouwensband opgebouwd. Fijn als ik ze ergens mee kan helpen, als is het soms maar minimaal. Een luisterend oor of verwijzen naar een instantie maakt soms al een groot verschil.

Het klinkt als een cliché, maar ik zie me zelf als het spinnetje in het web dat draadjes verbindt, verstevigt, er nieuwe bij maakt en soms ook weer draadjes moet herstellen. Dat het lukt om met een heel team iets moois en waardevols neer te zetten binnen de wijk, dat is iets waar we als team best trots op mogen zijn.

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
 • Mirjan is eerder via deze website geholpen
 • Mirjan heeft 1 aanbeveling ontvangen

 • Profielfoto van Leny

  Aanbeveling van: Leny

  Ontvangen op: 27-01-2020
  Leuk ontvangen, goed gesprek en 1ste kennismaking op locatie was erg positief. Wordt vervolgd
Mirjan
95% profielsterkte
Aangesloten bij:
Speelcentrum Weena
Speelcentrum Weena
Rotterdam