Zoek elkaar. Vind elkaar. Rotterdammersvoorelkaar.

Resultaten 2018

We zijn trots op de sociale impact die we hebben bereikt met Rotterdammersvoorelkaar! Met meer dan 11.000 Rotterdammers is er in totaal al ruim 1.300.000 uur vrijwilligerswerk gerealiseerd, we maken elke 2 uur een mooie match én 46% van de vrijwilligers is door ons gestart met vrijwilligerswerk. Bekijk meer resultaten in onze nieuwe infographic nu hier.

Iedereen kan het verschil maken

Bij Rotterdammersvoorelkaar geloven we dat iedereen in Rotterdam het verschil kan maken. In ieder van ons zit een enorm verborgen potentieel om zich in te zetten voor een ander. We bieden jou de mogelijkheid dingen te veranderen die jij belangrijk vindt in de wereld. Een ander helpen is leuk, inspirerend en iets om heel erg trots op te zijn.

Hoe doen we dat?

Op Rotterdammersvoorelkaar brengen we alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar zodat er altijd iets te vinden is dat bij je past. En we maken het leuk, makkelijk en betrouwbaar om dat te vinden. Rotterdammersvoorelkaar vormt de schakel tussen mensen met een vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.

Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen hier hun vraag of aanbod plaatsen, structureel of incidenteel, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of je talenten inzetten als vrijwilliger in de buurt? Dat kan allemaal via Rotterdammersvoorelkaar!

Partners

Elke inwoner van de gemeente Rotterdam is natuurlijk een belangrijke partner. We hopen dan ook veel van deze partners (online) te ontmoeten en aan ons te binden. Op dit moment staan er al meer dan 1.000 maatschappelijke organisaties geregistreerd op Rotterdammersvoorelkaar die hulp vragen of aanbieden in de stad! Dit vinden wij een prachtig voorbeeld van 'Samen sterk voor 010!' want samenwerkingen zijn essentieel voor het succes met Rotterdammersvoorelkaar. Zo kunnen we samen nóg meer impact maken rondom het thema vrijwillige inzet in Rotterdam. Wij blijven dan ook continu op zoek naar waardevolle partnerships. Dus ben jij een betrokken maatschappelijke organisatie / bedrijf / vereniging en wil jij iets betekenen voor Rotterdam? Neem dan nu contact met ons op via info@rotterdammersvoorelkaar.nl.

Rotterdammersvoorelkaar & NLvoorelkaar

Rotterdammersvoorelkaar is een platform voor alle inwoners van Rotterdam en is ontstaan vanuit de behoefte aan een platform dat bijdraagt aan een sterkere samenleving. Rotterdammersvoorelkaar wil de zelfredzaamheid van inwoners van Rotterdam vergroten door het benutten van de kracht van alle Rotterdammers. Een platform dat ervoor zorgt dat mensen de hulp krijgen die ze verdienen.

Rotterdammersvoorelkaar maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van NLvoorelkaar. De Gemeente Rotterdam heeft NLvoorelkaar de opdracht gegeven een online marktplaats voor vrijwillige inzet te starten. Heb je vragen over Rotterdammersvoorelkaar of wil je advies? Stuur ons een e-mail op info@rotterdammersvoorelkaar.nl.