Direct naar de inhoud van deze pagina

Taal aan Zee

Adres
Brouwersgracht 50
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Den Haag
Website
http://www.taalaanzee.nl
Omschrijving
Taal aan Zee verzorgt les voor geïsoleerde anderstaligen, asielzoekers en vluchtelingen in Den Haag!

Wekelijks zetten zo’n 375 vrijwilligers zich in voor onze stichting. Een groot deel van hen is taalmaatje, taalcoach of docent NT2 en geeft Nederlandse les aan geïsoleerde anderstalige vrouwen, asielzoekers en/of vluchtelingen. Ook verzorgen wij cursussen Engels en computervaardigheden. Zo kunnen onze cursisten en deelnemers hun zelfredzaamheid versterken en wordt de drempel om mee te doen in de samenleving lager.

Het project Taal (aan Zee-)maatjes is bedoeld voor asielzoekers en vluchtelingen die de geleerde kennis van de Nederlandse taal in de praktijk willen brengen en meer ‘thuis’ willen raken in onze samenleving. Daartoe spreken zij gedurende een half jaar iedere week af met een vrijwillig maatje van Taal aan Zee.

Taal in de bibliotheek is een samenwerking tussen Bibliotheek Den Haag en Taal aan Zee. Anderstaligen kunnen inmiddels in dertien bibliotheken in Den Haag met een taalcoach van Taal aan Zee oefenen om nog beter Nederlands te leren spreken. Het is gratis en de anderstalige hoeft zich meestal niet van tevoren aan te melden.
Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.

Kijk voor alle informatie op: taalaanzee.nl.
Logo van Taal aan Zee