Direct naar de inhoud van deze pagina

Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam

Adres
Stadhoudersweg 7a
Vestigingsplaats
Rotterdam
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.stichtingcorridor.nl
Omschrijving
De Vriendendienst Rotterdam

De Vriendendienst Rotterdam heeft als belangrijkste doel één-op-één contacten tot stand te brengen tussen mensen met psychiatrische achtergrond of psychosociale problemen en een maatje. Samen op stap, leuke dingen doen, een gesprek, wandeling of een kop thee/koffie drinken bij iemand thuis, dat zijn de wensen van de deelnemers van de Vriendendienst.
Samen een keer per week of twee weken afspreken, een contact dat voor allebei inspirerend en prettig verloopt. Na een kennismaking waar een medewerker van de Vriendendienst bij aanwezig is, gaan jullie afspreken. In eerste instantie voor een periode van 3 maanden, bevalt het goed dan kan dit worden verlengd tot een jaar.

Degene die een maatje vraagt heeft vaak wel contact met hulpverleners, maar gewoon contact met vrienden, kennissen en buren is vaak moeilijk of is er niet. Hierdoor kun je je eenzaam en geïsoleerd voelen. Voor vrijwilligers organiseren we een training over je werk als maatje, informele bijeenkomsten waarbij je kennis maakt met je collega-maatjes, bieden we een bescheiden onkostenvergoeding. Op werkdagen is er altijd een luisterend oor voor jou en je maatje.De Vriendendienst Hoogvliet

Voor Hoogvlieters die zich eenzaam voelen, is er de Vriendendienst Hoogvliet. We richten ons vooral op ouderen, mensen met psychische problemen en mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook anderen zijn welkom, als vrijwilliger.
We zoeken voor deelnemers één of meer maatjes, met wie ze samen leuke dingen
kunnen ondernemen. Zo wordt hun netwerk uitgebreider. We houden daarbij
rekening met ieders wensen, kwaliteiten en mogelijkheden.
Omgeving Vraag omschrijving Type dienst
Noord Vrijwilligers/maatjes gezocht in alle wijken van Rotterdam Activiteitenbegeleiding
Delfshaven Schaker gezocht Sporten
Kralingen-Crooswijk Gewoon wat gezelligheid Gezelschap
Hoogvliet Voor een bezoekje en wandelingetje Gezelschap
Logo van Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam