Direct naar de inhoud van deze pagina

New Dutch Connections

Help een jonge vluchteling op weg

Iedereen heeft toekomstdromen, maar niet iedereen krijgt de kans deze na te jagen. Zo is de situatie van jonge (ex)vluchtelingen in Nederland vaak uitzichtloos.

De ToekomstAcademie Rotterdam inspireert en motiveert deze jongeren om opnieuw in zichzelf te geloven door lesmodules te organiseren in samenwerking met toonaangevende bedrijven zoals ProRail, Humanitas en Theater Rotterdam. De deelnemers worden daarnaast gekoppeld aan een maatje en coach, die hen ondersteund in de persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Word ook coach of maatje

Wij zijn op zoek naar Rotterdammers die als maatje of coach aan de slag willen en ongeveer drie maanden een jonge vluchteling willen begeleiden. Een mooie kans om je in te zetten voor jonge vluchtelingen in Rotterdam, die extra hulp erg goed kunnen gebruiken.

Jij kan er mede voor zorgen dat deze jongeren weer in zichzelf geloven en hun blik op de toekomst kunnen richten!

'Dat je echt een warm gevoel ontwikkelt voor mensen die eerst zo buiten je belevingswereld vallen, volgens mij is dat toch een van de mooiere dingen die je in het leven kunt meemaken.' – Joep (22), maatje van twee vluchtelingen (18 en 21 jaar)

Let's do this

Coach of Maatje, wat houdt dat in?

Je spreekt (bijna) wekelijks af om bijvoorbeeld samen aan een cv te bouwen, een opdracht te maken, een open dag te bezoeken of iets sociaals te ondernemen. Coach of maatje van een jongere ben je voor minimaal drie maanden en kost ongeveer twee uur per week, waar je heel veel moois voor terugkrijgt!

Door coach of maatje te worden werk je ook aan jezelf! Je ontmoet iemand die je waarschijnlijk anders nooit had ontmoet, je leert omgaan met culturele en sociale verschillen en krijgt een speciale training.

Op deze manier werk je niet alleen aan je CV, maar verbreed je ook je eigen horizon.

'Ze hebben mij vertrouwen gegeven, waardoor ik meer op mezelf ben gaan vertrouwen' - Abdul Rahman uit Syrië'

Meer informatie


newdutchconnections