Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatschappelijke Diensttijd Rotterdam

maatschappelijkediensttijd

In september 2018 zijn de proeftuinen van de maatschappelijke diensttijd gestart in Nederland. Tijdens de maatschappelijke diensttijd leer je iets nieuws en doe je daarbij iets voor een ander en de samenleving. Zo ontwikkel je je vaardigheden én je talent. Ga bijvoorbeeld koken voor ouderen, leer statushouders fietsen of help de buurtvereniging met het bouwen van een website. Ontdek zo welke studie jou leuk lijkt of wat voor werk jij later wilt gaan doen.

Eerst oefenen organisaties en jongeren om de maatschappelijke diensttijd straks zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook in Rotterdam zijn er projecten opgezet rondom de maatschappelijke diensttijd. Rotterdammersvoorelkaar werkt samen met deze projecten om nóg meer jongeren te activeren in de stad. Zo plaatsen alle projecten hulpvragen op Rotterdammersvoorelkaar die te vinden zijn onder de categorie 'geschikt voor jongeren'.

De deelnemende Rotterdamse projecten zijn: het GLOW UP! project, het ' Rotterdamse Helden project' van de Unie Van Vrijwilligers, het project van Young Impact en het 'YourCube project' van Netwerk Nieuw Rotterdam. Lees hier meer over deze proeftuinen:

ROTTERDAMMERSVOORELKAAR

Ben je op zoek naar iets anders? Neem dan eens een kijkje op Rotterdammersvoorelkaar.nl. Bij ons telt elke RotterdammerT mee, van 0 tot 10. Samen krijgen we het voorelkaar. Benieuwd naar Rotterdammersvoorelkaar? Check onze video:

Doe mee en help een mede Rotterdammer een handje. Help bijvoorbeeld bij het organiseren van een festival, neem een oudje een keer mee naar buiten of eet een ijsje met een vluchteling.

Een keer of wat vaker, in jouw buurt of juist aan de andere kant van de stad. Er is altijd wel iets wat bij jou past.

Ontdek wat jij voor Rotterdam kunt doen!