Direct naar de inhoud van deze pagina

Wethouder Michiel Grauss

Samen op pad

Wellicht heb je het voorbij zien komen. Wethouder Michiel Grauss, wethouder o.a. informele zorg bood zijn diensten aan voor de Samen op pad-campagne van Rotterdammersvoorelkaar en Rotterdampas. Met deze campagne werden Rotterdammers aan elkaar gematcht die samen een keer iets leuks willen doen. Zo ging de wethouder op bezoek bij een Syrisch-Palestijns gezin die door Stichting Hoedje van Papier werden aangedragen voor deze bijzondere middag.

Het gezin woont inmiddels bijna 3 jaar in Nederland en doen met zijn allen mee aan het maatjestraject SamendoorSamen van Stichting Hoedje van Papier. Hierdoor krijgen ze elke week bezoek van hun maatje Renee. Verder heeft de jongste zoon meegedaan met de Voorleesexpress en zijn de twee dochters net gestart in de jongerenraad van het traject. Ook volgen de oudste zoon en dochters Engelse les bij de stichting en gaat de vader in oktober meedoen aan het ondernemersprogramma. Hij heeft de droom een bedrijf in interieurdesign te starten.

Wethouder Michiel Grauss ging met de familie in gesprek over hun vrijwilligerswerk, ambities en verleden maar ook de uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen in Rotterdam. Ondanks het feit dat de familie ontzettend actief is, geven ze aan moeite te hebben met het vinden van passend (vrijwilligers)werk en het ontmoeten van andere Rotterdammers. Verder bleek de oudste zoon een grote interesse te hebben in de Rotterdamse politiek wat tot mooie gesprekken en inzichten leidde.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen