Direct naar de inhoud van deze pagina

♥ voor kunst en cultuur?

Mooi Rotterdam

Rotterdam. Onze stad. Een stad die kunst en cultuur ademt. Kunst en cultuur in allerlei verschillende soorten en maten. Kunst en cultuur voor iedereen. En ook zeker zo belangrijk: kunst en cultuur door en voor Rotterdammers.

Ontelbaar veel culturele initiatieven van Rotterdammers zorgen ervoor dat inwoners van Rotterdam geïnspireerd raken, elkaar ontmoeten en wijken laten opbloeien. Ook bij jou in de buurt.

Hieronder beschreven 5 Cultuur Scouts uit Rotterdam zulke toffe initiatieven zodat jij een idee krijgt van al het moois wat er georganiseerd wordt in je eigen stad. Wil jij ook je steentje bijdragen aan de kunst en cultuursector die Rotterdam rijk is? Bekijk dan nu de vacatures in de categorie 'Creatief & Muziek' of 'Klussen en Techniek' of misschien wel 'Coördineren en Regelen'. Bied je hulp nu aan en maak samen met al deze top initiatieven Rotterdam nóg mooier!

Oudfit Theatershow

Marliza Driessen, Cultuurscout IJselmonde

OudFit, bestaande uit een aantal muzikale senioren wordt sinds 2016 door mij ondersteund, toen nog als kleinschalige live danssalon. Door de diverse boekingen die sindsdien gedaan zijn, is OudFit uitgegroeid tot een heuse muziektheatershow onder de vleugels van het Rotterdams WijkTheater. OudFit de theatershow kan nu in heel Rotterdam geboekt worden en is zo verder gegroeid dan alleen IJsselmonde.

Hefpark Muziekpark

Roelof Kok, Cultuurscout Feijenoord

Het Hefpark is een stadspark in ontwikkeling aan de voet van het rijksmonument 'De Hef'. Het verbindt de drie aangrenzende wijken Feijenoord, Kop van Zuid en Noordereiland en is daarmee een 'driewijkenpunt'. Vanaf 2012 is op initiatief van buurtbewoners het destijds braakliggende terrein omgevormd tot een aantrekkelijke groene oase waar het inmiddels bruist van de activiteiten met de publieke moestuin en de BMX-fietscrossbaan. Naar aanleiding van de vraag van de Stichting Feijenoord Kop van Zuid (FKZ) en de stuurgroep van het Hefpark voor meer culturele programmering op het Hefpark heeft de Cultuurscout verschillende culturele partijen uit de wijk bijeengebracht waaruit het initiatief is ontstaan voor een feestelijk muzikaal parkevenement: Hefpark Muziekpark. Een muziekweekend in de nazomer van 2018, waarin kunstzinnige talenten (zowel professionals als amateurs: musici, muziekgroepen, ensembles en koren) uit de drie omliggende wijken en het gebied Feijenoord werden gemobiliseerd en gestimuleerd om zich te presenteren en vooral samen muziek te maken.

Camping Crooswijk

Jolanda Copier, Cultuurscout Kralingen-Crooswijk

Een camping op Schuttersveld tussen Oud- en Nieuw-Crooswijk om de bewoners uit deze beide, zeer verschillende, wijken bijeen te brengen. De camping is georganiseerd door bewoners uit beide wijken, Iris Schiebergen (o.a. van Croos) en Rafael Krijgsman (o.a. van Running Rebels). Een weekend vol met programmering voor jong en oud van bingo tot circusschool, van concerten tot karaoke, van bamipan werpen tot ochtendgymnastiek. Er zijn vele bezoekers geweest vanuit de beide wijken, maar ook vanuit andere delen van Rotterdam. Samenwerkingspartners waren o.a. lokale ondernemers van de Crooswijkseweg, Stichting Dock, Buurtlab, Circus Rotjeknor, Alfabet Soep en de Karaoke Klub.

van bamipan werpen tot ochtendgymnastiek

Blik in de wijk

Malina Spoor, Cultuurscout Noord

Blik in de wijk
Blik in de wijk is een creatieve route door de wijk voor bewoners uit Rotterdam (Noord) met een focus op gezinnen. De eerste editie van Blik in de wijk vond plaats in het Liskwartier in 2017. Naar aanleiding van die editie is in 2018 een 2 e editie opgezet in het Liskwartier en een 1e editie in Blijdorp. De Cultuurscout heeft de initiatiefnemers ondersteund bij het uitwerken van hun plannen o.a. naar aanleiding van de bevindingen van de eerdere editie en hun zoektocht naar deelnemende culturele ondernemers. Bekijk hier de video: https://vimeo.com/293561389

Masters010

Marieke Bongaards, Cultuurscout Charlois

In het project Masters010 toonde de Stadsmarinier in samenwerking met de Cultuurscout tien rolmodellen die hun verhaal vertellen. Deze rolmodellen werden gekoppeld aan 10 talentvolle filmmakers aan Zuid. Daardoor zijn het tien artistiek hoogwaardige filmpjes geworden die een mooi beeld geven van de kansen die Zuid biedt én zet het inspirerende bewoners van Zuid in de schijnwerpers, in een periode dat er veel verandert in dit deel van de stad. Bekijk hier de trailer.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen