Direct naar de inhoud van deze pagina

Van alle markten thuis

Van sporten tot koken en van flyeren tot praten

Als iemand een actieve vrijwilliger is, is Jurgen het wel! Van barman bij een alternatieve club, tot flyeren voor Rotterdammersvoorelkaar en van beweegmaatje tot kok voor mannen met HIV of Aids. "Het geeft een goed gevoel, elke keer weer", zegt Jurgen.

Het geeft elke keer weer een goed gevoel

"Toen ik jaren geleden op mijn werk uitviel door een bipolaire stoornis, besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik kwam terecht in de keuken van het Lachende Varken. Vervolgens heb ik als vrijwilliger op veel verschillende plekken in de keuken of achter de bar gestaan. Zo heb ik heel veel verschillende plekken gezien en diverse mensen leren kennen!

Ik ben altijd veel bezig met bewegen en sporten. Ik bedacht bij mezelf dat ik deze hobby óók in zou kunnen zetten voor een ander. Nu ben ik beweegmaatje van verschillende mensen, bijvoorbeeld van iemand die blind is. Verder ben ik wandelmaatje van iemand die soms ook last heeft van psychische problemen. We praten daar veel over. Ik merk dat hij het heel fijn vindt zijn ei kwijt te kunnen, want hij vertelt zo veel! Hierdoor besefte ik dat wandelmaatje zijn, veel meer is dan alleen maar samen wandelen.

Zet jouw eigen talenten in voor je medemens!

Tegen anderen zou ik willen zeggen dat het doen van vrijwilligerswerk veel voldoening geeft. Het is een zinvolle dagbesteding waarmee je een ander heel blij maakt. Bedenk wat voor talenten jij hebt, en zet deze in voor je medemens!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen