Direct naar de inhoud van deze pagina

Sharifa voor Rotterdam

Vrijwilligerswerk geeft je enorm veel zelfvertrouwen!

Hoe het begon...

Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd. Ik heb altijd gewerkt en ik ben altijd onder de mensen geweest. Ik werkte eerst bij KLM, maar daar kon ik helaas niet blijven. Thuis zitten vond ik ook maar niks. Toen heb ik me ingeschreven als vrijwilliger, zodat ik toch kon werken, én onder de mensen kon zijn!

Mijn hulp maakt anderen blij!

Tevredenheid bij anderen

Nu ben ik bij twee bedrijven actief. Twee dagen in de week werk ik in een geboorteziekenhuis. De ene dag werk ik daar als receptioniste, en de andere dag ben ik daar gastvrouw. Verder werk ik één dag in de week bij stichting Ontmoeting. Daar ben ik een maatje voor mensen die verslaafd zijn. Ik zorg ervoor dat ze onder de mensen zijn door bijvoorbeeld een broodje met ze te gaan eten op het plein. Maar ik regel ook kleine zaakjes voor ze. We gaan bijvoorbeeld samen naar de gemeente om inschrijvingen te regelen. Soms ga ik ook met ze naar fietsles of kookles. Het is dus erg gevarieerd! Het is prachtig om te kunnen zorgen voor tevredenheid bij anderen.

Mijn hulp maakt anderen blij en dat is fantastisch om te zien. Het geeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost als ik zie dat mijn inzet daarvoor zorgt.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen