Direct naar de inhoud van deze pagina

Rotterdamse mama Celien

Celien zet zich in voor kinderen in Rotterdam

De eerste schooldag is het uitgelezen moment voor kinderen om hun nieuwe agenda en hippe schriften aan hun vriendjes te laten zien. Toen Celien in haar omgeving zag dat lang niet elk gezin dit kan betalen, besloot ze hier iets aan te doen. Het resultaat: 300 hele blije kinderen, met een rugzak vol nieuwe schoolspullen!

Een vriendin van Celien gaf aan dat ze echt niet wist hoe te voorzien in de schoolbehoefte van haar kind. Dit raakte Celien, en ze besloot gelijk te helpen. "Maar als ik haar kan helpen, dan kan ik ook anderen helpen!", dacht ze.

Als ik hen kan helpen, waarom dan niet nog meer gezinnen?!

"Toen ben ik begonnen aan mijn actie #schooltassenchallenge. Met hulp van sociale media wilde ik 100 tassen met inhoud inzamelen. Al gauw waren dit er 300! Ik bewaarde ze in mijn huis, en op een gegeven moment puilde de slaapkamer echt uit, zo veel spullen had ik ingezameld. Toen heb ik deze spullen uitgedeeld aan gezinnen in mijn omgeving, van wie ik wist dat ze het financieel moeilijk hebben.

Het gevoel dat deze dag heerste, was zo bijzonder. Er was veel wederzijds begrip, en de dankbaarheid van deze mensen was met geen pen te beschrijven. Met zijn allen kunnen we heel veel betekenen. Als je een kleine stap zet in de maatschappij, heb je al heel veel gewonnen!

Deze dankbaarheid heeft mij geïnspireerd om meer te gaan doen voor gezinnen die in armoede leven. Ik wil ervoor zorgen dat ik kinderen in Rotterdam wat warmte kan bieden. Ik ben warme pyjama's aan het inzamelen, zodat deze kinderen het deze winter niet koud hoeven te hebben. Verder wil ik elke week in december een maaltijd klaarmaken voor een gezin in Rotterdam. Koken is mijn passie, dus waarom zou ik dit niet voor een ander kunnen doen!"

Ik ben zo trots, ik voel mij een heel betrokken Rotterdammer

Naar aanleiding van Celien haar geweldige inzamelingsactie, is ze genomineerd voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Deze heeft ze ook gewonnen! "Ik ben zo trots, ik voel mij een heel betrokken Rotterdammer. Met het gewonnen bedrag ga ik dit project volgend jaar voortzetten, en daar heb ik heel veel zin in!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen