Direct naar de inhoud van deze pagina

Karin en haar 25 toppers!

Iedereen is z├│ verschillend

We zijn in totaal met 25 vrijwilligers in GroenNoord. Het zijn vrijwilligers die op allemaal verschillende tijden komen. Sommige doen het naast hun vaste baan, andere zijn aanwezig vanuit een tegenprestatie en sommige enthousiastelingen hebben we via jullie platform Rotterdammersvoorelkaar gevonden. Maar ook diegene met een tegenprestatie zijn altijd welkom, zolang ze het leuk vinden mogen ze komen zeggen we altijd! En meestal lukt dat ook wel, want bijna iedereen blijf hangen, dus dat is een goed teken.

Wij ondersteunen bewoners van Rotterdam Noord met hun buitenruimte. Van een geveltuin tot een binnenterrein of een middenberm, wij komen een handje helpen. Ook onderhouden wij onze eigen weestuintjes. Dit zijn 2 stukjes grond van de moestuin vereniging waar groen staat wat normaal in de container terecht komt. Die zetten we hier in volle grond, geven het wat extra aandacht en gaan dan geheel gratis terug de wijk in.

Ik vind het belangrijk dat ze voor al het harde werken soms wat moeten terug krijgen

Soms krijgen we ook een opdracht van een woningbouwvereniging en dan verdienen we een kleinigheidje om de stichting draaiende te houden. Maar we zijn en beginnende organisatie en het zou natuurlijk super zijn als we bewoners meer gratis diensten kunnen aanbieden en de vrijwilligers een beetje meer waardering kunnen tonen door ze af en toe te belonen. Dat kan een nieuwe werkbroek zijn of een cursus. Twee van mijn vrijwilligers hadden computers uit het jaar 0 en een ander rijdt rond op een oud brikkie van een fiets. Ik vind het erg belangrijk dat ze voor het harde werken soms iets terug moeten krijgen.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen