Direct naar de inhoud van deze pagina

Kanjer Bianca

Vrijwilligerswerk is een wederzijds iets

Als moeder van zes kinderen weet Bianca maar al te goed hoe druk het leven kan zijn. Toch zet zij zich vier dagen in de week in als vrijwilliger. "In eerste instantie denk je dat je iets voor een ander gaat doen, maar later blijkt dat je het net zo goed voor jezelf doet!", zegt ze.

"Anderhalf jaar geleden had ik last van een depressie. Toen dat iets verbeterde wilde ik me weer nuttig voelen. Op Rotterdammersvoorelkaar zag ik een oproep van een oudere mevrouw die een maatje zocht. Ik dacht: "Ik reageer gewoon, en ik kijk wel hoe het loopt." Binnen een paar uur had ik een reactie en we spraken af.

We kunnen ontzettend in een deuk liggen!

Tijdens de eerste afspraak was het al erg gezellig. Zo leuk dat ik nu, anderhalf jaar later, om de week bij haar ben. Het klikt zo goed, dat het soms voelt alsof ik haar dochter ben. Het voelt vertrouwd en we kunnen over alles praten. Ze is dan wel 90, maar nog erg jong van geest. Soms liggen we samen ontzettend in een deuk!

Via dit vrijwilligerswerk ben ik ook terecht gekomen bij een creaclub. Nu begeleid ik om de week op woensdag een knutselmiddag met ouderen. Daarnaast ben ik elke dinsdag en donderdag bibliotheekjuf op de school van mijn dochter. Natuurlijk zijn er ook dagen waarop ik minder zin heb om naar mijn vrijwilligerswerk te gaan. Toch ben ik elke keer weer blij dat ik er ben. Als ik dan weer thuis kom, vragen mijn kinderen wat ik heb gedaan. Ik vertel ze dan over mijn vrijwilligerswerk en laat ze foto's zien. Dat vinden ze altijd geweldig om te horen. Zo leuk, dat een deel van mijn kinderen in hun vakanties met me mee gaat!

Ik sta gelukkiger in het leven

Het doet me goed dat ik iets voor anderen beteken, maar ik vind het vooral zelf ook heel erg leuk. In eerste instantie dacht ik dat ik iets voor anderen ging doen, maar ik ben er zelf ook enorm door ontwikkeld! Vrijwilligerswerk is een wederzijds iets: je doet iets voor een ander en je geeft die persoon daardoor een fijn gevoel. Maar door de waardering die je terugkrijgt, sta je zelf ook een stuk gelukkiger in het leven!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen