Direct naar de inhoud van deze pagina

Jannie voor Rotterdam

Rotterdam leren kennen door vrijwilligerswerk

Jannie wilde al jaren in Rotterdam wonen, dus toen dat eindelijk lukte wilde ze zich ook graag inzetten voor deze mooie stad. Via Rotterdammersvoorelkaar vond ze vrijwilligerswerk dat heel goed bij haar paste. "Ik schreef een bericht, werd aangenomen en ben nooit meer gestopt!", zegt ze.

Ik ben nooit meer gestopt!

"Twee keer in de week werk ik in een voedselcentrum. Mensen die niet zo veel te besteden hebben, kunnen hier voor een klein bedrag boodschappen doen. Ik doe hier van alles, van schoonmaken tot de winkel gevuld houden. Het leukste vind ik het contact met de mensen die komen. Iedereen die langskomt, heeft zijn of haar eigen verhaal. Dat is heel interessant! Ik merk dat de klanten mijn interesse erg waarderen. Even die arm om hun heen, dat doet ze heel goed.

Ik ben geboren in een dorp, en het was een hele grote stap om in Rotterdam te gaan wonen. Door het doen van vrijwilligerswerk kon ik iets betekenen voor bewoners van Rotterdam, en leerde deze stad en haar mensen meteen goed kennen.

Ik voel de dankbaarheid elke dag weer

Zelf heb ik het altijd heel goed gehad, maar minder te besteden hebben, kan iedereen overkomen. Dit realiseer ik me steeds weer. Daarom ben ik zo blij dat ik dit kan doen, ik voel de dankbaarheid van de klanten elke dag weer. En dat maakt mij weer heel erg dankbaar!"

Jannie zou graag nog meer willen betekenen voor haar klanten. "We hebben ooit een koffieochtend georganiseerd. Ik heb toen dagen in de keuken gestaan en heb wel zeven cakes gebakken. Deze ochtend was zo leuk! Ik heb veel klanten gesproken, toen kwam ik pas echt met ze in contact en hoorde echt hun verhaal. Helaas is onze ruimte daar eigenlijk veel te klein voor. Ik zou dit zo graag vaker willen organiseren. Hierbij dus een oproep: ken jij een plek waar we dit zouden kunnen doen? Ik hoor het heel erg graag!" Heb jij dé gouden tip voor Jannie? Mail dit naar info@rotterdammersvoorelkaar.nl!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen