Direct naar de inhoud van deze pagina

Hondenfan Theodora

Theodora is er voor Kuki en haar baasje

Het begon met het uitlaten van een hondje, maar werd al snel een dikke vriendschap. Theodora heeft een bijzondere band opgebouwd met hondje Kuki en haar baasje. Vier keer in de week fietst Theodora een uur heen én een uur terug om iets voor mevrouw en haar hondje te kunnen betekenen. Ze doet het met heel veel liefde en plezier!

"Via Rotterdammersvoorelkaar kwam ik terecht bij een groepje mensen dat om de beurt Kuki uit zou laten. De eerste keer dat ik daar kwam accepteerde hij me al meteen, ik werd zo enthousiast begroet! Ik besloot dat dit lieve hondje het verdiende om wat verder te wandelen dan dat hij gewend was. Hij begon daar steeds meer aan te wennen en snuffelde overal aan. Toen heb ik hem meegenomen in mijn fietsmandje naar het Kralingse Bos, en zo enthousiast had ik een hondje nog nooit gezien!

Zo enthousiast had ik een hondje nog nooit gezien!

Hij was steeds meer op mij gesteld, telkens als ik daar kwam besprong hij mij alsof hij me al jaren niet meer had gezien. Ik begon te merken dat zijn baasje ook wel wat hulp kon gebruiken. We zijn gesprekken gaan voeren en vertelden elkaar over elkaars levens. Ook las ik voor uit de Oude Rotterdammer, wat voor mevrouw een feest van herkenning was. "Ik heb nog nooit zo hard gelachen!", zei ze.

Nu kom ik vier tot vijf keer in de week bij hen thuis. Ik betrek mevrouw ook bij het spelen met Kuki. Achter balletjes aanrennen is zijn grootste hobby, dus nu laat ik haar de balletjes gooien zodat Kuki lekker kan hollen. We zitten vaak te kletsen op de bank, met Kuki tussen ons in.

Het zijn twee hele bijzondere vriendschappen

Ik vind het heel leuk om ze te helpen, het zijn echt twee bijzondere vriendschappen. Kuki is zo'n lief hondje, en mevrouw is een geweldig persoon om mee om te gaan. Voor mij is het een plezier om te zien dat ze allebei zo opknappen van mijn aanwezigheid. Door kleine dingetjes met ze te doen, bereik ik echt veel. Daar is mevrouw me zo dankbaar voor, en dat doet mij weer heel goed. Het is zo belangrijk dat iedereen kan genieten van vriendschappelijk en menselijk contact, en als ik dat kan geven, dan doe ik dat met heel mijn hart!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen