Direct naar de inhoud van deze pagina

Esther en mevrouw Dodde

Helden in de keuken

De 90 jarige Mevrouw Dodde uit de Rotterdamse wijk IJsselmonde krijgt één keer in de week een maaltijd van haar buurmeisje Esther.

Thuiskok Esther is heel blij dat zij voor mevrouw Dodde kan koken:
"Het voelt alsof ik er een extra oma bij heb gekregen. We vinden het zo gezellig samen dat ik heb besloten om iedere woensdag samen met haar te eten. Dat dit kleine gebaar haar zo gelukkig maakt vind ik heel mooi om te merken."

Mevrouw Dodde vertelt:
"Ze belt mij af en toe om te vragen hoe het gaat. Het is een schatje, zo lief en ze kookt ook heel lekker. Ik kan zelf helemaal niets meer, lopen bijvoorbeeld ook niet. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen en thuiskok Esther toevallig ook. Als we samen zijn praten we weleens Gronings!"

Dit contact is ontstaan via Thuisafgehaald. Ook via Rotterdammersvoorelkaar is Thuisafgehaald op zoek naar jouw hulp! Je kunt eenmalig of meerdere keren je maaltijd delen met een ander. Ook kun je de vaste thuiskok worden van iemand in jouw buurt. Ben jij een held in de keuken en deel jij graag dit talent? Bekijk hier dan het profiel en de hulpvragen van Thuisafgehaald!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen