Direct naar de inhoud van deze pagina

Elly voor Rotterdam

Elly 79 jaar doet al vrijwilligerswerk vanaf haar 14e

Het geeft heel veel zelfvertrouwen om te merken dat je iets voor een ander betekent.

Mijn moeder deed vroeger altijd vrijwilligerswerk. Ze had geen baan maar heeft altijd anderen geholpen. Ik heb daarom vanaf mijn 14e ook altijd vrijwilligerswerk gedaan. In onze wijk was dat heel normaal. Wanneer er sneeuw lag, veegden wij met alle kinderen uit de wijk de stoepen van de ouderen. Ook deden we boodschappen voor ze. Het werd een soort levenshouding om altijd anderen te helpen. Ik merk nu ook dat mijn kinderen het weer van mij overnemen.

Het werd een soort levenshouding om altijd anderen te helpen.

Ik heb ontzettend veel verschillende banen gehad. Maar ik heb naast mijn baan altijd een gaatje gemaakt om vrijwilligerswerk te doen. Ook het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan verschilt enorm. Van het organiseren van tabletcursussen voor senioren tot het doen van vrijwilligerstaken bij het Rode Kruis.

Van vrijwilligerswerk leer je heel veel. Je leert op een spontane manier, zonder dat er druk achter zit, om te gaan met allerlei soorten mensen. Het geeft heel veel zelfvertrouwen om te merken dat je iets voor een ander betekent. Verder zorgt het doen van vrijwilligerswerk voor veel ervaring en vooral voor veel plezier.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen