Direct naar de inhoud van deze pagina

Ed doet mee in Rotterdam

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

Vrijwilligerswerk was in Ed zijn ogen altijd iets wat je pas doet als je met pensioen bent. Maar toen hij op Rotterdammersvoorelkaar zag welke mooie initiatieven er zijn, wilde hij toch een steentje bijdragen. "Eindelijk had ik de kans om niet aan de zijlijn toe te kijken, maar me actief in te zetten om mensen te helpen. En dan ook nog in mijn eigen Rotterdam!", vertelt Ed met een grote lach op zijn gezicht.

En dan ook nog in mijn eigen Rotterdam!

"Via Rotterdammersvoorelkaar ben ik in contact gekomen met Meedoen in Rotterdam, een geweldige club mensen. Zij helpen kinderen in gezinnen die onvoldoende financiële middelen hebben. Nu ga ik bij deze gezinnen langs om te beoordelen wat ze nodig hebben en te kijken waarbij wij ze kunnen helpen. De ene keer regelen wij een fiets, de andere keer een laptop of zwemles.

Ik vind het lastig om te beoordelen of ik de huisbezoeken leuk vind. Want de reden waarom ik op bezoek ga bij deze gezinnen, is niet leuk. Maar juist daarom kan ik zo veel voor ze betekenen, en dat doet me heel erg goed. Ik kan een verschil maken, want door onze hulp is het voor deze kinderen een beetje gemakkelijker mee te draaien in de klas, in de maatschappij.

Als je in je eigen omgeving begint, kun je al een heel eind komen!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen