Direct naar de inhoud van deze pagina

De winnaars zijn bekend!

You've Been N'ice Awards 2019

Op 1 juli zijn voor de tweede keer de You've Been N'ice Awards uitgereikt aan de beste vrijwilligers van Rotterdam. De drie winnaars werden tijdens hun vrijwilligerswerk bij de maatschappelijke organisaties verrast door Rotterdammersvoorelkaar, het online platform voor vrijwilligerswerk in Rotterdam en Ben & Jerry's.


You've Been N'ice Award

In Rotterdam zetten 235.000 Rotterdammers zich wel eens in voor een ander. Verder hebben er al meer dan 11.000 Rotterdammers zich geregistreerd op het online platform Rotterdammersvoorelkaar. Met deze award wil Rotterdammersvoorelkaar alle vrijwilligers bedanken en in het zonnetje zetten voor al het werk wat ze belangeloos voor een ander doen. Ook hopen ze heel Rotterdam te inspireren om in de voetsporen van deze helden te treden. 'Helaas konden we niet bij alle genomineerde vrijwilligers langs komen. Wij vinden namelijk dat iedere vrijwilliger het verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom ontvangen alle genomineerden alsnog een troostprijs én krijgen ze het komend jaar een mooi plekje op Rotterdammersvoroelkaar in de 'Wall of Fame', sloot Anne Theelen van Rotterdammersvoorelkaar af.

De winnaars
Vrijwilligster Coline nam als eerste een Award in ontvangst. Coline werd genomineerd door Stichting MARA voor haar enthousiasme en inzet bij het zwerfjongerenproject OPstap. 'Colina is one-of-a-kind met haar super skills. Terwijl ze eigenlijk een professional is en heel druk bezig is met haar baan, maakt ze wekelijks veel tijd vrij om er voor onze jongeren en andere vrijwilligers te zijn' , aldus haar college Anna van het project OPstap.

De tweede award werd in ontvangst genomen door zeilliefhebster Herma die aangedragen werd door Stichting Plons. Stichting Plons zet zich in om watersportactiviteiten voor Rotterdammers met een beperking mogelijk te maken. 'Herma is al meer dan 15 jaar een trouwe vrijwilliger en nagenoeg altijd aanwezig als vaste rots in de branding bij onze zeilactiviteiten', vertelt Mark van Stichting Plons.

En last but not least werd Bert verrast met een award door zijn collega's van Zero & Sano, een Rotterdams safehouse waar (jong)volwassenen tot 9 maanden verblijven en hard werken aan een clean en gezond bestaan. Debra van Zero & Sano sprak Bert toe tijdens de uitreiking van de award: 'We kunnen je niet genoeg bedanken voor je hulp, je tijd, je inspiratie en de wijze waarop je jonge mensen weet te empoweren. Jouw lessen gaan veel verder dan een stukje taal of rekenen alleen, het zijn ware levenslessen!'

Samenwerking Ben & Jerry's en Rotterdammersvoorelkaar
Met 170 nationaliteiten is Rotterdam een stad van allerlei smaken. Daar is Rotterdam bekend om en trots op. Maar dat één op de vier Rotterdammers iets doet om een ander te helpen, is minder bekend. Daarom slaan Ben & Jerry's de handen ineen met Rotterdammersvoorelkaar. Zij zetten zich samen in voor nóg meer vrijwillige inzet in de stad. Dit doen zij -onder andere- met het Rotterdamse ijssie Gers Bakkie Roffa: het allereerste ijsje van Ben & Jerry's als ode aan een stad. En tevens super n'ice om samen met iemand anders te scoopen (& natuurlijk proeven) in de Scoop Shop op de Witte de Withstraat 39a in het centrum van Rotterdam.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen