Direct naar de inhoud van deze pagina

Boekenliefhebster Susan

Dat moet wel een topvrijwilliger zijn!

Voor een lees- en schrijffanaat als Susan is de bibliotheek een geliefde plek. Susan voelde zich daar zelfs z├│ op haar gemak, dat bezoekers dachten dat ze er werkte. "Dat moet wel een topvrijwilliger zijn", dachten de medewerkers van de bibliotheek, en vroegen Susan of ze bij het team wilde komen. Dat zag ze wel zitten, en inmiddels zet ze zich al bijna een jaar in.

"Elke dinsdagmiddag ben ik gastvrouw in de centrale hal van de Bibliotheek Rotterdam. Het werk is heel gevarieerd, ik krijg allerlei vragen. De ene keer help ik iemand met het opladen van de pas, de andere keer komt een toerist vragen waar de dichtstbijzijnde pinautomaat zit.

Het contact met de vaste bezoekers is heel leuk

De vaste bezoekers kennen mij inmiddels, en komen vaak een praatje maken. Laatst kreeg ik zelfs een doosje pepermunt van een bezoeker die vond dat ik zo goed mijn best deed! Ik voel me helemaal op mijn plek in de bibliotheek.

Ik vind het belangrijk dat vrijwilligers zich voor langere tijd binden aan vrijwilligerswerk. Daarom ben ik zo blij dat ik het zo leuk vind. Het gevarieerde werk en de sociale contacten die ik opdoe, doen mij veel goeds. Daarnaast word ik als vrijwilliger heel goed behandeld, ik krijg veel erkenning voor wat ik doe.

Mijn kinderen hebben het van me overgenomen

Ik denk dat er voor ieder individu wel vrijwilligerswerk is dat bij hem of haar past. Met jouw hobby en jouw talenten kun je zo veel voor een ander betekenen. Voor mij is het vanzelfsprekend me in te zetten voor de medemens, nu het nog kan. Mijn kinderen hebben dit van me overgenomen en doen weer vrijwilligerswerk dat bij hen past. Dat is toch geweldig om te zien?!"

Ben jij enthousiast geworden en wil je je ook inzetten voor de Bibliotheek Rotterdam? Bekijk dan hier hun profiel en hulpvragen!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen