Direct naar de inhoud van deze pagina

Bezige bij Renske

Een echte RotterdammerT doet vrijwilligerswerk

Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik naar het mooie Rotterdam verhuisd. Hoewel ik voorheen regelmatig in de stad kwam, ik ben een fervent Feyenoorder en dus regelmatig in de Kuip te vinden, is dit anders dan er wonen. Ik wilde de stad als een 'RotterdammerT' leren kennen. Mensen denken vaak dat in Rotterdam niemand elkaar gedag zegt of niemand elkaar kent. Ik woon op Zuid en moet zeggen dat mensen zich hier echt in vergissen. Rotterdammers zijn juist erg behulpzaam en doen lekker normaal. Ik hou ervan!

Omdat ik de bijzondere dingen van Rotterdam wilde leren kennen ging ik een rondje googelen. Zo kwam ik bij Rotterdammersvoorelkaar terecht. In het verleden heb ik wel vaker vrijwilligerswerk gedaan. Zo was ik onder andere de oprichter van een stichting. Helaas kon ik dit niet meer de aandacht geven die het verdiende. Het kostte veel tijd en dat naast een 40-urige werkweek. Toch wilde ik weer iets bijdragen. Voor mij is het belangrijk dat het écht iets toevoegt. Niet alleen voor een ander, maar ook voor mezelf. Want dan heb je er plezier in en stop je er niet na een paar weken weer mee.

Ik wilde autisme graag op een andere manier leren kennen

En daar stond het, een vacature van de Rotterdamse Autisten Soos; 'Coördinerend begeleider Soosavonden'. Mijn 'suikerkindje' Sterre (inmiddels 7 jaar), heeft autisme. Zij is de dochter van mijn beste vriendin, maar voor haar ben ik "tante Renske". Autisme heb ik via haar leren kennen, maar dat was voor mij ook de enige maatstaf. Ik wilde het graag op een andere manier leren kennen en mijn aandacht was direct getrokken. Ik schreef dan ook snel een berichtje naar de auteur van de vacature; Paul!

Redelijk vlot kreeg ik een reactie en hoewel het combineren met mijn baan wellicht een uitdaging zou worden, werd ik direct uitgenodigd om een avondje te komen kijken. Ik kwam langs tijdens een Bingoavond en vond direct een klik. De bezoekers van de Soos reageerden goed op mij en ik vond het super leuk om te doen! Op dit moment heb ik samen met de andere vrijwilligers al 3 avonden mogen organiseren én een bijeenkomst van stuurgroepleden mogen bijwonen waar onder andere de planning aan bod komt. Gaan we een muziekavond organiseren? Wordt het een avond over de geschiedenis van Rotterdam? Of laten we een spreker komen die iets vertelt over 'autisme en vriendschappen'?

Hoewel ik eigenlijk geen tijd meer heb voor grote klussen, besloot ik toch mijn account te laten bestaan. Ik werd toen benaderd door Kika of ik eenmalig mee wilde helpen met de Run 4Kika. En dat deed ik. Op zondag deed ik de registratie en uitgifte van de T-shirts. Het was geen rocket-science maar je wordt wel heel erg bewust van waar je je voor inzet tijdens zo'n dag. Vooral als er ouders met hele zieke kindjes zich komen inschrijven. Het feit dat je bijdraagt aan dit goede doel is natuurlijk een super fijn gevoel! En mochten er nog andere leuke eenmalige klussen langs komen dan ben ik zeker weer van de partij! Ik heb mijn meldingen in ieder geval nog aanstaan en houd het allemaal in de gaten

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen