Direct naar de inhoud van deze pagina

MOTTO zoekt vrijwilligers met een luisterend oor

Titel:
MOTTO zoekt vrijwilligers met een luisterend oor
Plaats:
Prins Alexander
Categorie:
(Persoonlijke) verzorging , Gezelschap
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
796 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Voor het project van MOTTO in Prins Alexander zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die goed kunnen luisteren, die geduld hebben, een beetje levenservaring, en gevoel voor diepgang in een gesprek.
De vrijwilligers van MOTTO bezoeken ouderen thuis. Ze bieden een luisterend oor en zijn gesprekspartner voor de oudere. De ouderen die worden bezocht hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan zo’n gesprekspartner. De gesprekken gaan over het leven, de zin van het leven, de moeite en de vreugde van alledag of wat er voor die oudere op dat moment van belang is.
Als vrijwilliger van MOTTO werk je zelfstandig, je maakt deel uit van een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers, iedere zes weken is er een vrijwilligersbijeenkomst waarin ervaringen worden uitgewisseld en thema’s worden besproken. Je wordt ondersteund door de geestelijk verzorger/projectleider van MOTTO Prins Alexander.
Alle nieuwe vrijwilligers krijgen bij aanvang een training op het gebied van zingeving en levensvragen en gespreksvaardigheden. De eerstvolgende training vindt plaats in januari 2019.
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan ook eens op onze site. Misschien is het iets voor jou. De tijdsinvestering hoeft niet groot te zijn. Als je één oudere bezoekt kost het je anderhalf uur per twee weken.
Als je meer wilt weten, of als je je wilt aanmelden, stuur me dan een berichtje. Ik zie het graag tegemoet.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Bea is bekeken door de helpdesk
  • Bea is eerder via deze website geholpen
Laat Bea weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Aangesloten bij:
organisatie logo Motto Rotterdam
Geplaatst door:
Profielfoto van Bea
Geplaatst op 17.10.2018
75% profielsterkte
Bedankt voor het melden