Direct naar de inhoud van deze pagina

MOTTO zoekt vrijwilligers met een luisterend oor

Titel:
MOTTO zoekt vrijwilligers met een luisterend oor
Plaats:
Prins Alexander
Categorie:
Gezelschap
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
945 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

Wil jij iets betekenen voor een ander en houd je van diepgang in een gesprek? Meld je dan aan. Je kunt nog meedoen met de training die begint op 8 maart!
MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Voor het project van MOTTO in Prins Alexander zijn we op zoek naar vrijwilligers die goed kunnen luisteren, die geduld hebben, een beetje levenservaring, en gevoel voor diepgang in een gesprek.
De vrijwilligers van MOTTO bezoeken ouderen thuis. Ze bieden een luisterend oor en zijn gesprekspartner voor de oudere. De ouderen die worden bezocht hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan zo’n gesprekspartner. De gesprekken gaan over het leven, de zin van het leven, de moeite en de vreugde van alledag of wat er voor die oudere op dat moment van belang is.
Als vrijwilliger van MOTTO werk je zelfstandig, je maakt deel uit van een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers, iedere zes weken is er een vrijwilligersbijeenkomst waarin ervaringen worden uitgewisseld en thema’s worden besproken. Je wordt ondersteund door de geestelijk verzorger/projectleider van MOTTO Prins Alexander.
Alle nieuwe vrijwilligers krijgen bij aanvang een training op het gebied van zingeving en levensvragen en gespreksvaardigheden. De eerstvolgende training start op 8 maart 2019.
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan ook eens op onze site. Misschien is het iets voor jou. De tijdsinvestering hoeft niet groot te zijn. Als je één oudere bezoekt kost het je anderhalf uur per twee weken.
Als je meer wilt weten, of als je je wilt aanmelden, stuur me dan een berichtje. Ik zie het graag tegemoet.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Bea is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
  • Bea is eerder via deze website geholpen
  • Bea heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Bea weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Aangesloten bij:
organisatie logo Motto Rotterdam
Geplaatst door:
Profielfoto van Bea
Geplaatst op 27.02.2019
75% profielsterkte
Bedankt voor het melden