Direct naar de inhoud van deze pagina

Taalvrijwilligers

Titel:
Taalvrijwilligers
Plaats:
Feijenoord
Categorie:
Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
73 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

Vereniging DSB in samenwerking met lokale partners Zorgbelang Inclusief, Erasmus Universiteit en Mr. Dutch, is voor haar nieuwe project ‘Weet u wat u slikt?’ op zoek naar taalvrijwilligers.
Door middel van een taaltraject bestaande uit 12 bijeenkomsten gaan laaggeletterde anderstaligen in de gebieden Delfshaven, Charlois, Feijenoord, Oude Noorden, Alexander, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk en het Centrum in Rotterdam met het onderwerp ‘medicijngebruik’ aan de slag. Heb jij binding met de Nederlandse taal en vind je het leuk om anderen hierbij te helpen? Meld je dan aan als taalvrijwilliger!

‘Weet u wat u slikt?’ wordt uitgevoerd door Vereniging DSB in samenwerking met Zorgbelang Inclusief, Erasmus Universiteit en Mr. Dutch. De taalcursus is gericht op het bevorderen van de kennis over medicijngebruik. Tijdens 12 laagdrempelige bijeenkomsten gaan buurtbewoners met elkaar in gesprek om de Nederlandse taal beter te leren spreken, zodat zij op de juiste wijze om kunnen gaan met medicijngebruik, voor hen en hun directe omgeving.

Als taalvrijwilliger geef je samen met een collega een keer per week twee uur Nederlandse les aan een groep van tien tot vijftien personen. Een les duurt twee uur, tijdens een periode van 12 weken.

Wij zoeken vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en twee docenten extra ondersteuning kunnen bieden in de les. Wij vragen om beschikbaarheid tijdens 2 periodes. Je bent per direct beschikbaar om 6 lessen deel te nemen tot en met mei. De volgende periode bestaande uit 4 lessen vindt plaats in september. De lessen vinden plaats op verschillende locaties in de gebieden Delfshaven, Charlois, Feijenoord, Alexander, IJsselmonde, Hoogvliet, Oude Noorden, Kralingen-Crooswijk en het Centrum in Rotterdam.

Wat bieden wij?
- Begeleiding en coaching tijdens het traject.
- Een training voor (nieuwe) taalvrijwilligers gericht op het bevorderen van kennis over medicijngebruik.
- Een vrijwilligersvergoeding van € 10,- per gegeven les.
- De kans om deel te nemen aan een uniek project waarbij taal en gezondheid centraal staan.

Aanmelden of meer informatie? Reageer dan op deze hulpvraag.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Omer is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
Laat Omer weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Vereniging DSB
Geplaatst door:
Profielfoto van Omer
Geplaatst op 14.03.2019
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden