Direct naar de inhoud van deze pagina

Word jij de nieuwe vrijwilliger op de Algemene Dienstverlening bij Slachtofferhulp Nederland?

Titel:
Word jij de nieuwe vrijwilliger op de Algemene Dienstverlening bij Slachtofferhulp Nederland?
Plaats:
Rotterdam Centrum
Categorie:
(Persoonlijke) verzorging
Tijdsbesteding:
soms
Bekeken:
66 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen om schade vergoed te krijgen. Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 300.000 mensen. Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder.

Hoe help jij onze cliënten verder?
Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Algemene Dienstverlening helpt slachtoffers om hun leven weer op te pakken. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is.

Wat ga jij doen?
Je hebt contact met slachtoffers op één van onze locaties of bezoekt hen thuis, je luistert naar ze en geeft advies over hoe ze om kunnen gaan met de gevolgen van wat hen is overkomen. Je wordt onderdeel van het team Algemene Dienstverlening waar je aan het begin wordt begeleid door een teamleider of een ervaren vrijwilliger.

Wat vraagt dat van jou?
Wij hebben behoefte aan communicatieve, stressbestendige en sociaal sensitieve vrijwilligers. Je bent pragmatisch ingesteld en bent goed in staat problemen te analyseren en verwoorden. Een aantal aspecten zijn van belang voor deze functie:

• Je bent 18 jaar of ouder;
• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
• Je bent minimaal 8 uur per week inzetbaar;
• Je bent flexibel inzetbaar in de regio waar je gaat werken en bereid om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst

Wat bieden wij jou?
Uitdagend, verantwoordelijk en afwisselend werk van maatschappelijk belang binnen een betrokken organisatie. Een basistraining voordat je bij ons aan het werk gaat waar gesprekstechnieken, de basis van het Nederlands Recht (juridische procedures en slachtofferrechten) en hoe mensen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen aanbod komen. En tijdens je werk bieden wij voortdurend vervolgtrainingen aan waarin je meer kunt leren over onderwerpen als verkeer en/of hulpverlening aan kinderen. Tijdens jouw vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp ontvang je ook een goede verzekering en onkostenvergoeding.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Dexter is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
  • Dexter is eerder via deze website geholpen
  • Dexter heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Dexter weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Slachtofferhulp Nederland
Geplaatst door:
Profielfoto van Dexter
Geplaatst op 18.03.2019
65% profielsterkte
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Dexter namens Slachtofferhulp Nederland

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Word jij de nieuwe vrijwilliger op de Actieve Benadering bij Slachtofferhulp Nederland? Rotterdam Centrum (Persoonlijke) verzorging
  Word jij de nieuwe vrijwilliger op de Juridische Dienstverlening bij Slachtofferhulp Nederland? Rotterdam Centrum (Persoonlijke) verzorging , Financieel & juridisch