Direct naar de inhoud van deze pagina

ZuiderLokaal zoekt begeleiders voor basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen in het voortgezet onderwijs

Titel:
ZuiderLokaal zoekt begeleiders voor basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen in het voortgezet onderwijs
Plaats:
Feijenoord
Categorie:
Huiswerkbegeleiding, Taal & lezen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
246 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vraag

Op de twee vestigingen van ZuiderLokaal, bij het Vreewijk Lyceum en Vakcollege De Hef, staan per 30 september 2[telefoonnummer verborgen]leerlingen ingeschreven; bijna een verdubbeling t.o.v. vorig schooljaar. Omdat ons huidig bestand vrijwilligers niet toereikend is, staan er 60 leerlingen op een wachtlijst.
We hebben daarom behoefte aan nieuwe begeleiders die bij voorkeur minimaal twee avonden in de week beschikbaar zijn, op dinsdag-, woensdag en/of donderdag, tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

De groep begeleiders die werkzaam is bij ZuiderLokaal bestaat uit leerlingen van de laatste klas HAVO en VWO, van HBO (PABO maar ook andere) en MBO Onderwijsassistent en uit enkele gepensioneerde leraren.

Alle basisschool-groepen hebben vaste begeleiders, die klassikaal les geven. Zij geven vooral taal- en rekenles en bouwen echt een band op met hun leerlingen.
Nieuwe begeleiders voor deze groepen worden ingewerkt en lopen minstens 6 weken mee met een ervaren begeleider. Begeleiders kunnen bij problemen een beroep doen op coördinator Louisa en op de remedial teacher.
In aanvulling op de klassikale lessen, krijgen sommige basisschoolleerlingen extra ondersteuning, individueel of in kleine groepjes.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen bij het maken van hun huiswerk zelf hulp vragen bij een van de aanwezige begeleiders. Voor zover mogelijk kunnen deze leerlingen ook een beroep doen op individuele ondersteuning (of in kleine groepjes) bij specifieke vakken, zoals Engels, biologie, geschiedenis, wiskunde, natuurkunde, scheikunde etc.

Voor al onze activiteiten zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders.

Begeleiders ontvangen desgewenst een vrijwilligersvergoeding van € 4,50,- per contactuur, d.w.z. maximaal € 15,- per avond. Voorbereiding, opruimen van spullen etc. gebeurt in de “eigen” tijd.
Alle begeleiders dienen over een VOG te beschikken. Deze kan via onze stichting worden aangevraagd.

  • Deze vraag is geplaatst door een organisatie
  • De vraag van Peter is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Rotterdammersvoorelkaar
Laat Peter weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting ZuiderLokaal
Geplaatst door:
Profielfoto van Peter
Geplaatst op 09.02.2019
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden