Direct naar de inhoud van deze pagina

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg

Startdatum:
Geen datum bekend
Einddatum:
Geen datum bekend
Kosten deelname:
Gratis
Beschrijving:
Woont u in Rotterdam en doet u vrijwilligerswerk? Bent u bestuurslid van een stichting of vereniging? Bent u een professional en werkt u met vrijwilligers? Of komt u mantelzorgers tegen in uw werk? Kijk dan eens naar ons cursusaanbod!

De juiste kennis draagt bij aan plezier in uw (vrijwilligers)werk. Voor het vergroten van die kennis biedt CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg een gevarieerd cursusaanbod, dat aansluit op de behoeften van vrijwilligers, professionals en mantelzorgondersteuners. Er is een ‘open aanbod’ waarvoor u kunt inschrijven. Wilt u graag een training voor uw eigen groep, dan organiseren we het ‘op maat’. Vrijwilligers kunnen kosteloos deelnemen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht? Enkele voorbeelden:
- Werven van vrijwilligers
- Vinden en binden van vrijwilligers
- Leidinggeven aan vrijwilligers
- Goed voorbereid van start met uw project of plan
- Klantvriendelijkheid
- Omgaan met lastige klanten of -situaties
- Organiseren van activiteiten
- Omgaan met de meldcode voor vrijwilligersorganisaties
- Schulden voorkomen en budgetteren
- Weerbaar aan de slag als vrijwilliger
- Jongerencoaching

Meer weten over het cursusaanbod?
Bekijk ons actuele cursusaanbod en schrijf u in. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging per e-mail. Lukt het inschrijven niet, neem dan gerust contact met ons op via 010 – 2691100 of mail naar cursusaanbod@cvd.nl.

Hoe vaak en waar?
Wij bieden workshops, cursussen en trainingen aan van één of meerdere bijeenkomsten. Ze vinden plaats op werkdagen, overdag of in de avond. Op steeds wisselende locaties die goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer. Ook bij u in de buurt!

Scholings(aan)vragen
Mist u een bepaald onderwerp in ons cursusaanbod? Denkt u aan een cursus op maat voor uw eigen organisatie? Geef uw wens / signaal aan ons door. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Stuur hiervoor een e-mail naar cursusaanbod@cvd.nl of neem telefonisch contact op via 010 – 2691100.

Nieuwsbrief
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg heeft verschillende nieuwsbrieven die u als vrijwilliger of professional informeren over het cursusaanbod en nieuws op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Meldt u aan op www.cvd.nl/nieuwsbrief.

Advies en ondersteuning
Is uw (vrijwilligers)organisatie op zoek naar advies en ondersteuning over verschillende thema’s op het gebied van vrijwilligerswerk dan kunt u terecht bij onze accountmanagers (www.cvd.nl/contact/onze-accountmanagers). Het kan hierbij gaan over onder andere vrijwilligersbeleid, vinden en binden van vrijwilligers, fondsenwerving, etc.

Centrum Voor Dienstverlening
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg is onderdeel van Centrum Voor Dienstverlening (CVD). Het CVD gelooft erin dat iedereen talenten heeft en weet de eigen kracht van Rotterdammers aan te spreken.