Direct naar de inhoud van deze pagina

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg - Cursusaanbod

Startdatum:
01.09.2019
Einddatum:
01.01.2020
Kosten deelname:
Gratis
Beschrijving:
Bent u vrijwilliger of bent u bestuurslid van een stichting of vereniging? Vergroot uw kennis en vaardigheden met een gratis workshop, cursus of training van het CVD. Bekijk ons actuele aanbod op www.cvd.nl > Vrijwilligerswerk > Trainingen en cursussen.

VERGROOT UW KENNIS
De juiste kennis draagt bij aan het plezier in uw (vrijwilligers)werk. Voor het vergroten van die kennis biedt CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg een gevarieerd cursusaanbod, dat aansluit op de behoeften van vrijwilligers, professionals en mantelzorgondersteuners.

OPEN AANBOD EN MAATWERK
Op www.cvd.nl vindt u ons ‘open aanbod’ waarvoor u als vrijwilliger gratis kunt inschrijven. Wilt u als (vrijwilligers)organisatie graag een training of cursus specifiek voor uw eigen medewerkers, dan kunnen wij die 'op maat’ aanbieden. Neem in dat geval contact met ons op. Ook dan is de deelname voor vrijwilligers gratis.

TRAININGS- EN CURSUSAANBOD
Welk open trainings- en cursusaanbod bieden wij?
- Werven van vrijwilligers
- Vinden en binden van vrijwilligers
- Leidinggeven aan vrijwilligers
- Goed voorbereid van start met uw project
- Klantvriendelijkheid
- Telefoontraining
- Omgaan met lastige klanten en situaties
- Organiseren van activiteiten
- Omgaan met de meldcode voor vrijwilligersorganisaties
- Schulden voorkomen en budgetteren
- Weerbaar aan de slag als vrijwilliger
- Jongerencoaching
- Mantelzorgers beter begrijpen
- Herkennen van overbelasting bij mantelzorgers

DUUR EN LOCATIE
Sommige cursussen beslaan 1 dagdeel (2,5 uur), andere cursussen bestaan uit meerdere bijeenkomsten. Ze vinden plaats op werkdagen, overdag en in de avond. De locaties zijn altijd goed bereikbaar met openbaar vervoer.

NIEUWSBRIEF
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg heeft verschillende nieuwsbrieven die u als vrijwilliger of professional informeren over het cursusaanbod en nieuws op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg. Meldt u aan op www.cvd.nl/nieuwsbrief.

ADVIES EN ONDERSTEUNING
Is uw (vrijwilligers)organisatie op zoek naar advies en ondersteuning over verschillende thema’s op het gebied van vrijwilligerswerk dan kunt u terecht bij onze accountmanagers (www.cvd.nl/contact/onze-accountmanagers). Het kan hierbij gaan over onder andere vrijwilligersbeleid, vinden en binden van vrijwilligers, fondsenwerving, etc.

GEEF UW TIP DOOR
Mist u een bepaald onderwerp in ons cursusaanbod? Geef uw wens of signaal aan ons door.

CENTRUM VOOR DIENSTVERLENING
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg is onderdeel van Centrum Voor Dienstverlening (CVD). Het CVD gelooft erin dat iedereen talenten heeft en weet de eigen kracht van Rotterdammers aan te spreken.

INSCHRIJVEN EN INFORMATIE
Voor meer informatie: bel naar 010 – 2691100 of mail naar cursusaanbod@cvd.nl.

LET OP: VIA ONDERSTAANDE GROENE BUTTON KUNT U ZICH NIET INSCHRIJVEN VOOR EEN CURSUS. GA VOOR INSCHRIJVEN NAAR www.cvd.nl.