Direct naar de inhoud van deze pagina

Bijeenkomst voor ouders: Psychomotoriek

Startdatum:
07.05.2019 13:30
Einddatum:
07.05.2019 16:00
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
06.05.2019
Beschrijving:
Bijeenkomst voor ouders: Psychomotoriek
(vergroten motorische vaardigheden bij jonge kinderen met mogelijk een vertraagde ontwikkeling)
Waar: CJG Maashaven, Maashaven OZ 218, 3072 HS Rotterdam (vlakbij metro Maashaven)
Wanneer: dinsdag 7 mei, 13.30 – 16.00 uur
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0-12 jaar
Kosten: gratis
MEE Rotterdam Rijnmond organiseert de bijeenkomst ‘Vergroten van motorische vaardigheden bij jonge kinderen’ voor ouders zodat zij meer inzicht krijgen in de motoriek van het jonge kind.
‘Mijn zoon heeft moeite om zijn boterham goed door te snijden, ik had geen idee dat dit gevolgen heeft voor zijn gehele ontwikkeling.’
* Motorische ontwikkeling:
Je krijgt meer inzicht in de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en gaat verbanden leggen met taal, voorbereidend lezen en voorbereidend rekenen. Motoriek is onlosmakelijk verbonden met het brein (de psychomotoriek).
Motoriek kun je heel goed trainen bij je kind, van belang is dat je als ouder je kind vroeg stimuleert te gaan bewegen, want motorische vaardigheden zijn op latere leeftijd veel moeilijker aan te leren.
* Tips:
Je krijgt in de bijeenkomst handvatten en praktische tips hoe je je kind op een spelende wijze kunt stimuleren in de motorische ontwikkeling. De tips zijn direct en makkelijk uitvoerbaar, er is geen duur speelgoed nodig om je kind te stimuleren. Leren door te doen!
* Signaleren
Je leert waar je op kunt letten bij kinderen en je krijgt inzicht in signalen die mogelijk wijzen op een belemmering in de motorische ontwikkeling. Zo kan een kind zich terugtrekken of juist overdreven reageren, heeft een houterige motoriek, is onhandig of heeft geen plezier in bewegen.
'Mijn dochter heeft moeite met lezen, door de tips
weet ik nu hoe ik haar kan helpen.’

* De bijeenkomst wordt georganiseerd door MEE, de trainer heeft veel ervaring met kinderen met een belemmerde ontwikkeling in de motoriek, zij wordt bijgestaan door een ervaringsdeskundige (iemand die vanaf de geboorte problemen heeft met bewegen).
Het is een interactieve bijeenkomst met filmpjes, observaties en praktische opdrachten.

* Aanmelden
Kan via mail: groepsvoorlichting@meerotterdam.nl
Of telefonisch via: 010-2821144, vragen naar Groepsvoorlichting

MEE Rotterdam Rijnmond | Boompjes 554, 3011 XZ, Rotterdam | 010 282 11 44 | www.blijfmeedoen.nl